Правоъгълно лого на ателието

За първи път на Пилатес реформър?

ПИЛАТЕС,РЕФОРМЪР
Жена тренира на реформъра, докато Ели и помага

За много хора, Реформър леглото изглежда по-скоро като враг, отколкото приятел. С дълги и тънки въжета, пружини, железни рамки и голяма и подвижна платформа, има основателна причина леглого да прилича повече на уред за мъчения, отколкото за тренировки. Но това не бива да ви плаши, особено ако знаете какво ви очаква преди първото посещение в студио за специализирани Реформър практики.

За кратко време ще овладеете (и дори контролирате) уреда с повече практика и помощ от страна на инструктора ви. Ето и нашите съвети, които да прочетете при първото ви посещение на нашето Reformer Atelier.

5 съвета преди първата Ви практика на Пилатес Реформър:

1. Правилното дишане е в основата

Лежането по гръб върху движеща се платформа може да се усети като странно чувство в началото, а самото привикване отнема малко повече. Тайната е в правилното дишане и контролиране на движението – колкото по-бавно пренасяте платформата (а и тялото си) напред и назад, сигурността ви е пълна, а балансът и правилното изпълнение на упражнението на 100%.

2. Познаване на собствените си възможности

Едни от основните двигатели на уреда, от които зависи съпротивлението и трудността на упражнението е използването на пружини с различна степен на напрежение. Най-тежките пружини могат да направят тренировката по-трудна, но и в същото време могат да ви помогнат да изпълните упражнението с по-голям ефект, поради фокуса и концентрацията, която ще вложите. Колко броя и с какъв цвят ще се използват по време на вашата тренировка зависи от това дали сте начинаещ или напреднал.

3. Здравият енергиен център ще Ви е от полза

Тренировката на Reformer определено е тренировка за цялото тяло. И тук, както при мат пилатес, енергийната ви централа ще бъде ангажирана през цялото време при почти всяко упражнение. Мускулите ще бъдат ангажирани през голяма част от тренировката, за да запазят тялото ви стабилно върху движещата се платформа, независимо дали сте легнали по гръб, или изправени на крака, ако опъвате пружините с ръцете встрани, или правите напади.

4. Доверете се на инструктора си

Доверете са на вашия инструктор! По време на тренировката, неговата роля ще бъде бавно и внимателно да ви обяснява как най-правилно да се позиционирате върху леглото и как точно да изпълните всяко едно движение. За най-добри резултати ще трябва да се концентрирате и да забавите темпото – скоростта и бързината не са добре приети при Пилатес упражненията. Обмислените и добре контролирани движения са насочени към вашите мускули и ви осигуряват приятна и ползотворна тренировка.

5. Комфортното облекло е задължително

Помислете за удобно облекло и чорапки. Може би всички сте чували за късите чорапки с гумени точки на подметките? Те ще Ви осигурят сцепление и ще предпазят краката ви от потенциално подхлъзване върху леглото… особено след като започнете да се потите, затова са често предпочитани от клиентите по време на практики. Относно облекло – спортен клин с топ или бюстие са идеалната комбинация за комфорт.

Тренировките на Реформър са определено предизвикателство както за тялото, така и за ума. А защо е така? Тайната се крие в това, че благодарение на този уред ще усетите елементи от пилатес серии, различни йога пози и малко кардио, което ще накара пулсът ви да се укорява. А в края на тренировката, мускулите ви ще бъдат укрепени и издължени, а стойката ви изправена.

Заповядайте при нас, за да опитате!

Тагове: 

ЛЕГЛО,ПИЛАТЕС,ПРАКТИКА,ПЪРВИ ПЪТ,РЕФОРМЪР,СЪВЕТИ

Сподели:

Правоъгълно лого на ателието
Ели и Хриси с йога матове

Партньори:

Изработка: Сибин Сабриев

© 2023 Всички права запазени.